Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΟΑΣΘ: Αίτημα για έκδοση καρτών απεριόριστων διαδρομών για ΑμΕΑ

ΟΑΣΘ: Αίτημα για έκδοση καρτών απεριόριστων διαδρομών για ΑμΕΑ

ΟΑΣΘ

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Αίτημα να εκδίδονται κάρτες απεριόριστων διαδρομών από τον ΟΑΣΘ για ΑμεΑ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μέχρι τις 28/2 κάθε έτους, θέλησαν να καταθέσουν εκ νέου σήμερα  στη διοίκηση του Οργανισμού μέλη της πρωτοβουλίας εργαζομένων, φοιτητών, συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

«Με το ισχύον καθεστώς, εάν κάποιος  συμπολίτης μας θεμελιώσει τα κριτήριά του ως ‘Ατομο με Αναπηρία (ΑμεΑ) μετά τις 28/2, δεν θα μπορεί να εκδώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών», επισήμανε η  φοιτήτρια της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και μέλος της πρωτοβουλίας, Φωτεινή Σαλονικίδου, προσθέτοντας «θα χάσει ουσιαστικά, χωρίς δική του υπαιτιότητα, το αναφαίρετο δικαίωμα του στη δωρεάν μετακίνηση, αφού με απόφαση της κυβέρνησης η διάθεση κάρτας απεριορίστων διαδρομών για ΑμΕΑ ολοκληρώνεται για το 2019 στις 28 Φεβρουαρίου».

Λέγοντας ότι «αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης και η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν έχει κάνει τίποτα για να λυθεί το θέμα», η κ. Σαλονικίδου τόνισε ότι «με μικρές παρατάσεις των προθεσμιών δεν λύνεται το πρόβλημα» και γνωστοποίησε ότι «τα παράπονα των ΑμεΑ ολοένα και αυξάνονται».