Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Χαλασμός ανάμεσα σε Καββαδία – Μεγαλοοικονομου στην ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Χαλασμός ανάμεσα σε Καββαδία – Μεγαλοοικονομου στην ΚΟ

Μεγαλοοικονόμου Καββαδία

Τι ήταν να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σύμπνοια; Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικράτησε το πανδαιμόνιο μεταξύ αρκετών εκ των βουλευτών του κόμματος.

Οι αναταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και παίρνουν με την Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάζει και να επικρατεί το πανδαιμόνιο.

Μια μέρα πριν την ψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν ενωμένοι. Ωστόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις ανάμεσα στους βουλευτές.

Χαρακτηριστική είναι η αντιπαράθεση που είχε η Αννέτα Καββαδία με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Θέμα τους ήταν το εμπάργκο του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, αντιπαράθεση υπήρξε και ανάμεσα στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και τον διάδοχό του, Μιχάλη Καλογήρου, για τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και το άρθρο 30 του Συντάγματος.

Παρέμβαση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες στην ομιλία του. Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, «όμως έχουμε και την πιο σκληροτράχηλη ΚΟ. Να μη τα γκρεμίσουμε όλα και στο τέλος να δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα«.

Η κόντρα Καββαδία – Μεγαλοοικονόμου

Η Αννέτα Καββαδία αναφέρθηκε στην «εντολή» του κόμματος για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ λέγοντας «να μην κάνουμε παρεμβάσεις life style», με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να… σηκώνει το γάντι:

«Γιατί με φωτογραφίζεις; Έχω ψηφίσει και ως ανεξάρτητη νομοσχέδια ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και δύσκολα. Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελώς. Αν δεν σας αρέσει δεν θα ψηφίσω και αύριο και με αναγκάζετε να πάω σπιτάκι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος»!

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο… Παύλος Πολάκης, λέγοντας: «Και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο«.

Για να πάρει ξανά τον λόγο η Αννέτα Καββαδία απαντώντας στην Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: «Όπως εσύ και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά τότε που; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα τα πω; Εδώ Ακούστηκε ότι θα παραδώσει την έδρα»!

Στο σημείο εκείνο η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου… βγήκε εκνευρισμένη από την αίθουσα για τσιγάρο! Υπήρξε ένταση και διάφοροι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν, όπως οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Σαντορινιός.