Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γιώργος Παπανδρέου: Το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα και το νέο κλίμα στην...

Γιώργος Παπανδρέου: Το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα και το νέο κλίμα στην κεντροαριστερά

Παπανδρέου

Τι συμβαίνει μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών; Η στάση του ΚΙΝΑΛ και το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την απόφασή του να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται να παίζει το ρόλο του δούρειου ίππου ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να διεμβολίσει το χώρο του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Θετικός ο Γιώργος Παπανδρέου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε πιέσεις από την Φώφη Γεννηματά, όμως τελικά έκανε το «δικό του». Με την πολύκροτη συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, δημιούργησε νέες αναταράξεις στο χώρο του ΚΙΝΑΛ. Το γεγονός αυτό έφερε ένταση στη σχέση του με την πρόεδρο του κινήματος και να υπάρξει λογομαχία.

Το γεγονός αυτό επηρέασε σαφέστατα το ΚΙΝΑΛ και στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι πρόκειται να υπάρξουν αποχωρήσεις στελεχών λόγω διαφωνιών με την κεντρική επιλογή της ηγεσίας του. Πρόκειται για διαφωνίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για την απόρριψη της πρότασης για τη δημιουργία ενός μετώπου της κεντροαριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γ. Παπανδρέου, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τις μέρες των γιορτών υπήρξε τηλεφωνική μεταξύ τους επικοινωνία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξελίσσεται σε «αγκάθι» για την κεντροαριστερά, αφού όλοι γνωρίζουν πως επιθυμεί μια θέση που να του επιτρέπει να «παραγοντίζει».