Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Πωλείται στην Albania Telecom Invest η θυγατρική του ΟΤΕ, Telekom Albania

Πωλείται στην Albania Telecom Invest η θυγατρική του ΟΤΕ, Telekom Albania

ΟΤΕ

Μεγάλο deal για την πώληση στην βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, του συνόλου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania) υπέγραψε ο OΤΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης διαδικασίας που κατέληξε επιτυχώς με την παραχώρηση του συγκεκριμένου asset του ομίλου ΟΤΕ έναντι συνολικού ποσού €50 εκατ.

Το deal του OΤΕ

Σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, σημειώνεται ότι η Albania Telecom Invest AD ελέγχεται από κοινού από τον κ. Spas Roussev, κύριο μέτοχο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Βουλγαρίας, Vivacom, και από τον επενδυτή κ. Elvin Guri.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Με τη συμφωνία πώλησης της Telekom Albania, κλείνει ο κύκλος της επιτυχημένης επένδυσης του Ομίλου ΟΤΕ στην Αλβανία. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού των προτεραιοτήτων και των αναπτυξιακών πλάνων του Ομίλου ΟΤΕ, με γνώμονα τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Υποχρεωτικά σε δεκάδες κλάδους τα POS ή… πρόστιμα! Ποια είναι τα επαγγέλματα

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Albania για τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και για την πολύ καλή συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ. Η εξαγορά της εταιρείας από μια ισχυρή επενδυτική ομάδα, διασφαλίζει την αναπτυξιακή της πορεία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά», πρόσθεσε ο κ. Τσαμάζ.

Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και της χρηματοδότησης, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Να σημειωθεί ότι χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΤE ήταν η Eurobank.