Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φυσικό αέριο σε εννέα νέες περιοχές τον Οκτώβριο

Φυσικό αέριο σε εννέα νέες περιοχές τον Οκτώβριο

Φυσικό αέριο

Μέχρι το 2022 θα γίνουν εκατό εκατομμύρια επενδύσεις, ώστε το φυσικό αέριο να φθάσει σε απομακρυσμένες περιοχές.

O αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι «φέτος το φθινόπωρο θα ανάψει το φυσικό αέριο στο Ρύσιο, στη Μηχανιώνα, στην Επανωμή, στον Λαγκαδά, στη Χαλάστρα, στα Κουφάλια, στην Ελασσόνα, στον Τύρναβο και στην Καλαμπάκα.

Η Ελλάδα έρχεται στην πρώτη θέση της περιβαλλοντικής και ενεργειακής διπλωματίας με τις επεκτάσεις στον τομέα του αερίου».

O γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία άλλα και στις νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο δίκτυό της το επόμενο διάστημα. «Δώσαμε αέριο από τον Αλμυρό μέχρι τον Χορτιάτη, σε Φίλυρο, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Βελεστίνο και το 2017 ήταν μια πετυχημένη πορεία.

Το 2018 ξεκίνησε πολύ καλά, μέχρι τον Αύγουστο έχουν υπογράψει 13.000 οικογένειες και μέχρι το τέλος του έτους θα ξεπεράσουμε τα 20.000 συμβόλαια» σημείωσε ο κ. Μπακούρας και πρόσθεσε ότι σήμερα το 54% της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και μέχρι το 2022 θα γίνουν εκατό εκατομμύρια επενδύσεις, ώστε το αέριο να φθάσει σε απομακρυσμένες περιοχές.