Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δραγασάκης: Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια

Δραγασάκης: Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια

Δραγασάκης

Ο Γιάννης Δραγασάκης μίλησε για τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση σχετικά με την καταπολέμηση του προβλήματος με τα κόκκινα δάνεια.

Τις πιθανές λύσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια εξήγησε από το βήμα της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης.

Τι είπε ο Δραγασάκης

Ο ίδιος παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση για την κύρωση της ΠΝΠ για την παράταση του νόμου Κατσέλη επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει τα περισσότερα κόκκινα δάνεια στην Ευρώπη κι ότι εξετάζει προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

«Είμαστε η χώρα στην Ευρώπη με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια. Από το 2014 έχει αρχίσει η μείωση των δανείων αλλά παραμένουν ακόμα πολύ ψηλά και πρέπει να τα μειώσουμε. Δεν έχουμε λύση manual, δεν είναι κάτι που με αυτόματο πιλότο μπορούμε να ξεφορτωθούμε όλα αυτά τα δάνεια. Πρέπει να δούμε τι γίνεται διεθνώς να δούμε καλές πρακτικές να δοκιμάσουμε λύσεις», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «τώρα γίνεται συζήτηση ανάμεσα σε μία πρόταση που έχει καταθέσει το ΤΧΣ και μια πρόταση που έχει καταθέσει η τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας. Την κάθε λύση τη συζητούμε και βλέπουμε τα θετικά, τα αρνητικά και τους ενδεχόμενους κινδύνους».

«Μια άλλη λύση μπορεί να απαιτήσει νέα κεφάλαια για τις τράπεζες. Οι τράπεζες αυτά μπορούν να τα βρουν με διάφορους τρόπους», τόνισε.