Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Bloomberg: Δυο χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων 3,5 δισ. ευρώ πουλάει η Alpha Bank

Bloomberg: Δυο χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων 3,5 δισ. ευρώ πουλάει η Alpha Bank

Χρήματα

Η Alpha Bank ετοιμάζει δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Το Bloomberg αποκαλύπτει μία μεγάλη συναλλαγή της Alpha Bank! Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η κίνηση αυτή ενδέχεται να απαλλάξει τον ισολογισμό της από κόκκινα δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Το ένα από τα χαρτοφυλάκια περιλαμβάνει δάνεια ύψους 1.5 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα έναντι περιουσιακών στοιχείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσαν στο «Bloomberg» οι πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, καθώς τα σχέδια δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Όπως αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, η Alpha Bank εξετάζει την τιτλοποίηση του χρέους, αλλά επίσης ενδέχεται να πωλήσει τα δάνεια απ’ ευθείας, δήλωσε η μια από τις πηγές. Το δεύτερο πακέτο ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, δήλωσαν οι πηγές. Οι δύο συναλλαγές είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, πρόσθεσαν.

Εκπρόσωπος της Alpha Bank στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο της πώλησης εξαρτώνται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διευκολυνθεί η διάθεση των επισφαλών δανείων. Επίσης, η τράπεζα περιμένει σαφήνεια για τα σχέδια σχετικά με την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την προσωπική πτώχευση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.