Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ρέθυμνο: Ο ξανθός τουρίστας που… τρέλανε την πόλη! (vid)

Ρέθυμνο: Ο ξανθός τουρίστας που… τρέλανε την πόλη! (vid)

τουρίστας

Ένας τουρίστας που δίνει... δωρεάν μαθήματα ζωής!

Ο χαμογελαστός τουρίστας κέντρισε τα βλέμματα και έκλεψε την παράσταση. Ο λόγος για έναν τουρίστα στο Ρέθυμνο. Ο οποίος περνάει τον ελεύθερο χρόνο του καθαρίζοντας την όμορφη πόλη της Κρήτης, από τα σκουπίδια που βρίσκονται σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Το έργο του κατέγραψε η κάμερα ενός περαστικού, ο οποίος τον εντόπισε να καθαρίζει τα μικρά σκουπίδια μπροστά από το Ταχυδρομείο (πλησίον του Δημοτικού Κήπου). Τον σταμάτησε και τον ρώτησε όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για την όμορφη κίνησή του.

Όπως ανέφερε ο νεαρός τουρίστας, σε ερώτηση του περαστικού, γιατί το κάνει αυτό… «Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό, τόσο για τον κόσμο που θα με δει να το κάνω, όσο και για έμενα, γιατί μου δίνει θετική ενέργεια».

Πάντως, το συγκεκριμένο σημείο του Ρεθύμνου, δεν είναι το μοναδικό σημείο που καθαρίζεται από τον εν λόγω τουρίστα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, συνηθίζει να μαζεύει τα σκουπίδια όταν κάνει βόλτα! Ή όταν περιμένει το λεωφορείο.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο νεαρός τουρίστας δεν μαζεύει τα σκουπίδια επειδή έχει κάποιο προσωπικό, ή άλλο όφελος. Αλλά ούτε και τον νοιάζει τι θα σκεφτούν οι περαστικοί… Όπως λέει: «Βλέπεις το καλό και συνεχίζει να το κάνεις».

Ο τουρίστας… εν δράσει!

Πήρα το θάρρος να ζητήσω την άδεια του να τον τραβήξω βίντεο. Αυτή είναι η απάντηση του.Μόλις εντόπισα τον συγκεκριμένo κύριο δίπλα από το ταχυδρομείο στο Ρέθυμνο. Με μια δαγκάνα καθάριζε μικρά σκουπιδάκια, και δεν κοιτούσα ούτε αριστερά ούτε Δεξιά, δεν το έκανε για τα μάτια του κόσμου. Καθάριζε τον δρόμο από διαφορά. Ένα μπράβο στον κύριο αυτόν, μακάρι όλοι μας να γίνουμε ποιο ευαίσθητοι, να κρατάμε την πόλη και το περιβάλλον μας ποιο καθαρό.Κάντε μια κοινοποίηση, να διαδώσουμε αυτήν την όμορφη ενέργεια που μεταδίδει αυτό το παλικάρι.

Geplaatst door Apollon St op Donderdag 14 maart 2019

Πηγή: neakriti.gr