Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πάσχα 2019: Νωρίτερα πληρώνονται οι συντάξεις του Μαΐου!

Πάσχα 2019: Νωρίτερα πληρώνονται οι συντάξεις του Μαΐου!

ληξιπρόθεσμα χρέη
Φωτογραφία / YouTube

Το χρήμα θα μπει... νωρίτερα για της συντάξεις του Μαΐου!

Χαμός από πληρωμές για συντάξεις και επιδόματα την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς λόγω των εορτών του Πάσχα το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προπληρώσει συνταξιούχους και ανέργους, προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα κατά την εορταστική περίοδο.

Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ, στις 23 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τον π. ΟΓΑ και τον π. ΟΑΕΕ, ενώ στις 24 Απριλίου, δηλαδή την Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν τα ποσά σε συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταμεία. Την Μ. Πέμπτη τέλος θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις Μαΐου από το ΕΤΕΑΕΠ.

Μέχρι τις 25 Απριλίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους λογαριασμούς των δικαιούχων, λόγω εορτών.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή γίνεται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Και δώρο Πάσχα

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ, ενώ θα προπληρωθεί και το επίδομα ανέργων, των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρόνια ανέργων.

Νωρίτερα θα καταβληθούν τα χρήματα και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.

Τέλος, σε εμβόλιμη πληρωμή πριν το Πάσχα θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019 σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 26 Μαρτίου, αλλά δεν πληρώθηκαν την πρώτη δόση.

Ψωνίζετε με κάρτα το Πάσχα; Κερδίζετε με εκπτώσεις και προσφορές!

Να σημειωθεί ότι αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020.

Τέλος έως τις 22 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση στους δικαιούχους του επιδόματος ενοικίου των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί εντός του Μαρτίου.

Η πρώτη πληρωμή θα αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλες 97.210 αιτήσεις προκειμένου να εκγριθούν.