Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νόμος Κατσέλη: Συμφωνία ή όχι για την αντικατάστασή του;

Νόμος Κατσέλη: Συμφωνία ή όχι για την αντικατάστασή του;

Ακίνητα

Τι πρόκειται να συμβεί τελικά με το Νόμο Κατσέλη; Όλα τα σενάρια για την αναμενόμενη συμφωνία για την αντικατάστασή του στο επόμενο διάστημα.

Ο Νόμος Κατσέλη αναμένεται να αντικατασταθεί το επόμενο διάστημα, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό το πότε θα συμβεί η μεγάλη αλλαγή. Οι δύο πλευρές (κυβέρνηση – τράπεζες) έχουν σημειώσει πρόοδο και φαίνεται πως βρίσκονται μία ανάσα από την συμφωνία για το πώς θα… αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με το newsit.gr και το ρεπορτάζ του Θανάση Παπαδή τα πράγματα πηγαίνουν καλά και αν και το τελευταίο 24ωρο ακούστηκαν διάφορα, υπό την πίεση των δανειστών φαίνεται ότι πλησιάζει η συμφωνία για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

Τα σενάρια

Το επίπεδο προστασίας της πρώτης κατοικίας υποχωΚΑΤΕρεί στα επίπεδα των 100.000 έως 120.000 ευρώ. Αναμένεται να δούμε αν το «κούρεμα» πρόκειται να αφορά εν τέλει το σύνολο του αρχικού δανείου (όπως θέλει η κυβέρνηση) ή για το υπόλοιπου του δανείου (όπως θέλουν οι τράπεζες).

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης δείχνουν να επικρατούν οι λογικοί απέναντι σε αυτούς που πρότειναν μαξιμαλιστικές λύσεις του τύπου το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας στις 250.000 ευρώ. Μέχρι όμως την επόμενη εβδομάδα κανείς δεν πρόκειται να αποκλείσει εκπλήξεις ή και ανατροπές για το πώς θα είναι ο «νέος» Νόμος Κατσέλη.

Πηγές από αυτούς που συμμετείχαν στην συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, απέκλειαν το ενδεχόμενο παράτασης του Νόμου Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.