Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Καιρός: Χιόνια στην μισή Ελλάδα, βροχές στην άλλη μισή! Αναλυτικός χάρτης

Καιρός: Χιόνια στην μισή Ελλάδα, βροχές στην άλλη μισή! Αναλυτικός χάρτης

καιρός

Ο καιρός αγριεύει απότομα και από τις αμέσως επόμενες ώρες περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση!

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 12/03, περιμένουμε βροχές, καταιγίδες, μέχρι και… χαλάζι, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Ακολούθως, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της χώρας, καθώς ο καιρός αγριεύει απότομα!

Μάλιστα, χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Καιρός – Τι περιμένουμε στην Αττική

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το τέλος της ημέρας. Βροχές αναμένονται τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι ενώ στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων.

Αύριο, Τετάρτη 13/03 βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, κατόπιν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και προς το βράδυ θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Την εξέλιξη των αναμενόμενων φαινομένων (βροχή/χαλάζι/χιόνι) έως το βράδυ της Τετάρτης 13/03 μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Εντυπωσιακός είναι και ο χάρτης με τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο το βράδυ της Τρίτης (12/03/2019).

Δείτε τον

καιρός

Πηγή: meteo.gr