Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δημήτρης Κουφοντίνας: Αυτό είναι το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αυτό είναι το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος

Δημήτρης Κουφοντίνας

Αναίρεση στο βούλευμα για την άδεια στον Κουφοντίνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ανοίγει ο δρόμος για να πάρει άδεια τελικά ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Και αυτό γιατί, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναίρεσε το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου αργά το βράδυ της Παρασκευής, το οποίο ήταν απορριπτικό για το σχετικό αίτημα του φυλακισμένου.

Με την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δρομολογούνται διαδικασίες που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε έγκριση της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αναίρεση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, αναμένεται να κριθεί από δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Εάν γίνει δεκτή, θα οδηγήσει σε επανεξέταση της υπόθεσης υπό διαφορετική σύνθεση.

Το σκεπτικό της αναίρεσης

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αναίρεσης, η κ. Δημητρίου τονίζει πως κακώς το δικαστικό συμβούλιο Βόλου εξέτασε το αν συντρέχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υποστηρίζει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση Κουφοντίνα. Και σημειώνει ότι εφόσον δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Ξένη Δημητρίου στο σκεπτικό επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές είναι τρεις, από το 1993 ως το 2011. Επικαλείται ακόμη, πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Στην εντατική

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου με αρρυθμίες, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μετά την πολυήμερη απεργία πείνας.

Την Τετάρτη το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει, πως από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας (2/ 5) έχει χάσει 12,5 κιλά και παρουσιάζει «γενικευμένη αδυναμία», ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για νεφρική ανεπάρκεια.