Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Συρία: 16 νεκροί από τις επιδρομές στο προπύργιο του ISIS

Συρία: 16 νεκροί από τις επιδρομές στο προπύργιο του ISIS

Συρία

Χάος στη Συρία από την επίθεση του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων. Στόχος ήταν προπύργιο του ISIS, όμως κατέληξαν να σκοτωθούν γυναικόπαιδα.

Φρίκη στη Συρία μετά τις επιδρομές στο τελευταίο προπύργιο του ISIS με τραγικό απολογισμό 16 νεκρούς, 7 εκ των οποίων παιδιά.

Οι 16 άμαχοι έφυγαν από τη ζωή μετά τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) συνασπισμού δυνάμεων που είχαν στόχο τον ύστατο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, σύμφωνα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές έπληξαν τα προάστια της πόλης Μπαγκούζ, όπου μια ομάδα αμάχων επιχείρησε να «διαφύγει προς τα σύνορα με το Ιράκ», σύμφωνα με την ΜΚΟ.

«Πρόκειται κυρίως για συγγενικά πρόσωπα τζιχαντιστών», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Τουλάχιστον 16 άμαχοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ γυναικών και επτά παιδιών σκοτώθηκαν στους εναέριους βομβαρδισμούς, είπε.

Ο διεθνής συνασπισμός παρέχει στήριξη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που εξαπέλυσαν το Σάββατο μια «τελική» επίθεση ενάντια στο τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στα σύνορα με το Ιράκ. Τα ιρακινά σύνορα είναι κλειστά, με ενισχυμένη ανάπτυξη του στρατού, συμπεριλαμβανομένων γαλλικών στρατευμάτων που συμμετέχουν στις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού.