Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Παναγία των Παρισίων: Τα σκίτσα που θα σε κάνουν να δακρύσεις…

Παναγία των Παρισίων: Τα σκίτσα που θα σε κάνουν να δακρύσεις…

Παναγία των Παρισίων

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Κλισέ... χιλιοειπωμένο, ωστόσο τίποτα άλλο δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα τα συναισθήματα που προκαλούν αυτά τα σκίτσα για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων...

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων συγκλόνισε την κόσμο, με τις εικόνες από τον φλεγόμενο, εμβληματικό Καθεδρικό να κόβουν την ανάσα.

Η Notre Dame ήταν η έμπνευση για τον Βίκτορ Ουγκώ, για την ιστορία του Κουασιμόδου και της Εσμεράλδας, για το «παραμύθι» που μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Έτσι, έρχονται σκίτσα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής σε έναν από τους πιο επιβλητικούς και πιο ιστορικούς Ναούς της Ευρώπης. Η Παναγία των Παρισίων δεν είναι ένας απλός καθεδρικός ναός. Είναι η ιστορία του Παρισιού. Είναι, μαζί με τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου, το ίδιο το Παρίσι.

Ο Κουασιμόδος αγκαλιάζει την Παναγιά των Παρισίων και δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του για την καταστροφή. Δάκρυα που δεν είναι δυνατόν να σώσουν τον ιστορικό ναό. Τα γκαργκόιλ (gargoyle), τα τρομακτικά πλάσματα που «προφυλάσσουν» την Παναγιά των Παρισίων, θρηνούν κι εκείνα.

Παναγία των Παρισίων: Δωρεά 100.000.000 ευρώ από τον σύζυγο της Σάλμα Χάγιεκ!

Η Εσμεράλδα, η πρωταγωνίστρια του Βίκτωρος Ουγκό, προσεύχεται να σωθεί η Παναγιά των Παρισίων. Η «καρδιά» του Παρισιού, που φλέγεται.

Δείτε τα σκίτσα που κάνουν τον γύρο του κόσμου για την Παναγία των Παρισίων

View this post on Instagram

? . . #notredame

A post shared by Cristina Correa Freile (@dibujosdecristina) on

View this post on Instagram

So sorry to hear about #NotreDame ?

A post shared by Amandeep Singh (@inkquisitive) on