Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Παναγία των Παρισίων: Συγκλονισμένος ο Γιούνκερ

Παναγία των Παρισίων: Συγκλονισμένος ο Γιούνκερ

Γιούνκερ Παναγία των Παρισίων

Η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων δεν άφησε ασυγκίνητο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Ηγέτες κρατών σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν το σοκ αλλά και τη συμπαράσταση τους στους Γάλλους και το Βατικανό εξέφρασε «σοκ» και «θλίψη» για την καταστροφή στο «σύμβολο του Χριστιανισμού στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο», την εμβληματική Παναγία των Παρισίων.

Το πρωί της Τρίτης, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έστειλε το δικό του μήνυμα στήριξης στο γαλλικό λαό:

«Παρακολουθώ λεπτό προς λεπτό την πυρκαγιά που μαίνεται στην Παναγία των Παρισίων.Η Παναγία των Παρισίων ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ενέπνευσε τόσους συγγραφείς, τόσους ζωγράφους, τόσους φιλοσόφους, τόσους επισκέπτες που συρρέουν από παντού.

Τι θλιβερό θέαμα. Τι φρίκη. Συμμερίζομαι τη συγκίνηση του γαλλικού έθνους όπως όλοι μας».

Η απίστευτη καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων

Να θυμίσουμε πως η φωτιά, που ξέσπασε στις 19:50 το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Τα σκίτσα που θα σε κάνουν να δακρύσεις για τη Νοτρ Νταμ

Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτηριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους, αλλά στο εσωτερικό του ναού, οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήδη ανήγγειλε την έναρξη εκστρατείας συγκέντρωσης κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση του γοτθικού ναού.