Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Νέα Ζηλανδία: Οι Έλληνες που έζησαν την φρίκη!

Νέα Ζηλανδία: Οι Έλληνες που έζησαν την φρίκη!

Μακελάρης Νέα Ζηλανδία

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. Τι εξομολογούνται ανοιχτά Έλληνες κάτοικοι της περιοχής;

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. Ο δράστης σκόρπισε τον θάνατο σε 49 άτομα, ενώ τραυμάτισε άλλους 48.

Οι αρχές στην Νέα Ζηλανδία έχουν συλλάβει τέσσερις συνολικά. Ο ένας, είναι ο 28χρονος Μπρέντον Τάρραντ από την Αυστραλία, ο οποίος μετέδιδε μέσω Facebook την επίθεση και το σκληρό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί φρίκη.

Δύο ακόμη άνδρες έχουν συλληφθεί, καθώς και μία γυναίκα, ενώ επίσης έχει γίνει γνωστό πως οι δράστες είχαν κι ένα αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά, το οποίο οι Αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν την απειλή.

Οι μαρτυρίες των Ελλήνων που βίωσαν τη φρίκη 

Στην Νέα Ζηλανδία υπάρχει και ελληνική κοινότητα, με τους συμπατριώτες μας να είναι εμφανώς σοκαρισμένοι από όσα συνέβησαν.

Οι άνθρωποι αυτοί μίλησαν στο newsit.gr, περιγράφοντας τις σοκαριστικές στιγμές όπως τις έζησαν…

Ένας εξ αυτών ο κ. Γιώργος Νεονάκης, Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος τονίζει: «Είναι η πιο “μαύρη” μέρα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. H Νέα Ζηλανδία δεν είναι μία χώρα η οποία έχει προβλήματα με το ρατσισμό, εντάξει, δεν είναι παράδεισος, αλλά δεν έχει τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη. Yπάρχουν μερικές οργανώσεις ακροδεξιάς, αλλά κάτι τέτοιο δεν το περιμέναμε. Είναι κάτι το οποίο έχει αφήσει τον πληθυσμό της Νέας Ζηλανδίας άφωνο. Δεν μπορεί κανένας να πει γιατί έγινε αυτό.

Αυτός ο εγκληματίας, ο μακελάρης, δεν είναι από τη Νέα Ζηλανδία, είναι Αυστραλός πολίτης
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας το επιβεβαίωσε αυτό. Τον έχουν συλλάβει. Άλλα τρία άτομα έχουν συλληφθεί, μαζί τους είναι και μία κοπέλα.

Πριν από λίγο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είπαν ότι υπάρχουν 49 νεκροί. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Επισήμως έχουμε 40 νεκρούς και 25 τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα μικρό κοριτσάκι, 5 ετών.

Νομίζω ότι η μόνη μαρτυρία για την οποία μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι είναι το βίντεο του μακελάρη. Από ό,τι έχω μάθει, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ενημέρωση της αστυνομίας, αυτοί οι τέσσερις ήταν πολύ οργανωμένοι μεταξύ τους. Ο πρώτος άδειασε δύο πυροβόλα όπλα στο πρώτο τέμενος και, εφόσον σκότωσε όσους σκότωσε, πήρε το αυτοκίνητο, οδήγησε και πήγε στο δεύτερο. Εκεί σκότωσε δέκα άτομα.

Είναι κάτι το οποίο είναι φρικιαστικό, είναι συγκλονιστικό.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάποιος παράφρων, ο όποιος είχε ως άλλοθι τα “πιστεύω του” για να κάνει αυτό το έγκλημα
Αύριο το πρωί, στις 7:00, έχουν πει ότι θα γίνει μία συνέντευξη με τον αρχηγό της αστυνομίας και ίσως μιλήσει σχετικά η πρωθυπουργός.

Ξέρουμε ότι η εθνικότητα του μακελάρη είναι αυστραλέζικη. Οι υπόλοιποι ίσως να είναι από τη Νέα Ζηλανδία. Κανένας δεν ξέρει και κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ήταν γνωστός, εάν ήταν μέλος μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ή ήταν απλώς ένας μοναχικός πυρήνας.

Το μόνο θετικό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει ελληνικό όνομα στις λίστες των τραυματισμένων ή των νεκρών».

Την ίδια ώρα, ένας Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου τονίζει μιλώντας στο newsit.gr: «Μείναμε άναυδοι, όλοι εδώ. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλος ο κόσμος ταράχτηκε πάρα πολύ, δεν το περιμέναμε. Εγώ πήγα να δω τι είχε συμβεί και ένας από τους αστυνομικούς μου λέει “Πήγαινε πίσω, κλείσε το μαγαζί και πήγαινε στο σπίτι σου, για ασφάλεια”.

Τα περιπολικά έφευγαν πολλά μαζί, υπήρχε μεγάλη ταραχή. Η γυναίκα μου ήταν στο σπίτι, έβλεπε τηλεόραση. Στην αρχή, είχαν πει ότι σκότωσαν τον οδηγό του ενός βαν και τον άλλον τον συνέλαβαν και ότι μέσα στο βαν υπήρχε και μία βόμβα. Μετά, αργότερα το απόγευμα, έπιασαν άλλους τέσσερις, ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Ο ένας είναι Αυστραλός. Σε ένα από τα όπλα που βρήκαν, πάνω του, ήταν γραμμένη στα Αγγλικά η λέξη “τουρκοφάγος”.