Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Jay Z: Απίστευτο! Είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ! (vid)

Jay Z: Απίστευτο! Είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ! (vid)

Jay Z

Έχει λίγο... χρήμα ο Jay Z!

Τον τίτλο του πρώτου δισεκατομμυριούχου ράπερ κέρδισε ο Jay Z σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

H περιουσία του αμερικανού ράπερ, σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια, με το περιοδικό να επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός είναι μια «συντηρητική» εκτίμηση της περιουσίας του ράπερ.

O έταιρος ράπερ που διεκδικούσε τη θέση ήταν ο Dr. Dre. Ο Dr. Dre πούλησε την δική του εταιρεία ακουστικών Beats στην Apple το 2014 για 3 δισεκατομμύρια δολάρια – η οποία χωρίστηκε μεταξύ αυτού και του συνεργάτη του Τζίμυ Λοβίν. Ο Dr Dre έμεινε με περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Jay Z οφείλεται κυρίως σε επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει και σε μερίδια που κατέχει σε άλλες εταιρείες.

Το Forbes έγραψε: «Για να υπολογίσουμε την περιουσία του Jay Z, εξετάσαμε τα μερίδια που κατέχει ο καλλιτέχνης σε εταιρείες όπως η σαμπάνια Armand de Brignac – προσθέσαμε τα εισοδήματά του, αφαιρώντας ένα σεβαστό ποσό για  έξοδα του σούπερ σταρ ράπερ. Ελέγξαμε τους αριθμούς μας με ένα κατάλογο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι εκτιμήσεις ήταν δίκαιες».

Από την ανάλυση του Forbes προκύπτει ότι από την μουσική, ο Jay Z έχει κερδίσει περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια, με τα υπόλοιπα να αποτελούν επιχειρηματικά ανοίγματα του καλλιτέχνη.

Αναλυτικά τα… έσοδα του Jay Z

Armand de Brignac (σαμπάνια) – 310 εκατ. δολάρια
Μετρητά και επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ποσοστού που κατέχει στην Uber – 220 εκατ. δολάρια
D’Ussé (κονιάκ) – 100 εκατ. δολάρια
Tidal εταιρεία streaming – 100 εκατ. δολάρια
Roc Nation – 75 εκατ. δολάρια
Μουσική – 75 εκατ. δολάρια
Συλλογή έργων τέχνης – 70 εκατ. δολάρια
Real estate – 50 εκατ. δολάρια