Αρχική ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Απειλούν την Τουρκία σε περίπτωση που αγοράσουν από τους Ρώσους

ΗΠΑ: Απειλούν την Τουρκία σε περίπτωση που αγοράσουν από τους Ρώσους

Ρωσία

Ξεκαθάρισαν οι ΗΠΑ τη στάση τους προς την Τουρκία, σε περίπτωση που οι τελευταίοι αγοράσουν όπλα από αντιπάλους.

Ξεκάθαρη θέση πήραν οι ΗΠΑ με αφορμή τα οπλικά συστήματα που θα αγοράσει η Τουρκία. «Επιμένετε στους S-400; Ξεχάστε Patriot και F-35!», φέρεται να λέει η πλευρά των Αμερικανών.

Σε περίπτωση που η Τουρκία αγοράσει όπλα από τους αντιπάλους, η Ουάσιγκτον απειλεί με κυρώσεις αλλά και επανεξέταση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα βιομηχανικής παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Συγκεκριμένα, το Sate Department υπενθύμισε την προειδοποίηση του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς. Κάλεσε λοιπόν την Άγκυρα να μην προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Η Ευρώπη βάζει χέρι στον Ερντογάν και κλείνει τις «πόρτες»

«Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος (Μάικ Πένς) στο Μόναχο, «δεν θα σταθούμε αδρανείς, ενώ οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας»», σημειώνεται στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Eξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, ο Αμερικανός εκπρόσωπος τονίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ξακάθαρα την Τουρκία πως η «απόκτηση του S-400 μάς αναγκάζει να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα (για την κατασκευή) των F-35, θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές μεταφορές όπλων στην Τουρκία και εκθέτει την Τουρκία σε κυρώσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης των εχθρών της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων (CAATSA)».