Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Google: Ρίχνει… χρήμα στην ασφάλεια στην Ευρώπη

Google: Ρίχνει… χρήμα στην ασφάλεια στην Ευρώπη

Google

Η Google προσπαθεί να σηκώσει... τείχη για την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Κόμβο για την ανάπτυξη λύσεων για την προστασία της ιδιωτικής ζωή καθιστά η Google την Γερμανία, εγκαινιάζοντας στο Μόναχο το Google Security Engineering Center – το Κέντρο Τεχνικής Ασφάλειας της Google, όπως είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O.

Η Google και ο… πολύπαθος τομέας της ασφάλειας

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία σε αυτό θα διπλασιαστεί ο αριθμός των μηχανικών, με στόχο να ξεπεράσουν τα 200 άτομα έως το τέλος του 2019, ενώ στο γραφείο του Μονάχου θα απασχολούνται για πρώτη φορά πάνω από 1.000 υπάλληλοι.

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου κόμβου όχι μόνο για την ανάπτυξη τεχνικών προστασίας απορρήτου, αλλά και για την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι δημιουργούμε αυτόν τον κόμβο για την ασφάλεια του απορρήτου στην καρδιά της Ευρώπης και, μάλιστα, σε μια χώρα που αντανακλά με πολλούς τρόπους το πώς σκέφτονται οι Ευρωπαίοι για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Πολλά από τα προϊόντα μας που προστατεύουν το απόρρητο έχουν δημιουργηθεί στο Μόναχο – όπως το Google Account, ένα κεντρικό σημείο από το οποίο μπορείτε να ελέγχετε την προστασία του απορρήτου σας στα προϊόντα της Google που χρησιμοποιείτε. Σήμερα, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Google Accountκαθημερινά για να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους, με τη χρήση εργαλείων όπως το Privacy Checkup, το οποίο παρέχει ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο περιήγησης στις ρυθμίσεις ασφαλείας που έχετε θέσει.

Οι μηχανικοί της Google και το σημείο – κλειδί του Μονάχου

Χάρη στους μηχανικούς μας που έχουν έδρα στο Μόναχο έχει γίνει πιο εύκολο για σας να λαμβάνετε αποφάσεις σχετικά με τα δεδομένα σας, διευκολύνοντας την πρόσβαση στον έλεγχο του απορρήτου σας, χωρίς καν να βγαίνετε από την εφαρμογή. Η δυνατότητα αυτή ισχύει ήδη στο Search, ενώ την επεκτείνουμε στα Maps, στον Assistant και το YouTube» ανέφερε χαρακτηστικά o CEO της Google, Sundar Pichai σε πρόσφατο blogpost χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη επένδυση κορυφαίο ορόσημο των ευρωπαϊκών επενδύσεων της εταιρείας.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και το νέο Google Impact Challenge on Safety, ένα ταμείο χρηματοδότησης 10 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζεται για την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων, κοινωνικών επιχειρήσεων με κερδοσκοπικό σκοπό και άλλων εξειδικευμένων οργανισμών, που εργάζονται ήδη σε ολόκληρη την Ευρώπη πάνω σε ένα εύρος θεμάτων ασφάλειας, από το πώς θα είναι οι νέοι άνθρωποι ασφαλείς στο διαδίκτυο έως το πώς θα αντιμετωπίζονται εγκλήματα μίσους στις τοπικές κοινότητες.

«Οι ανακοινώσεις αυτές σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα στο να γίνουν η προστασία του απορρήτου και η ασφάλεια, απτή πραγματικότητα για όλους και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι οι ομάδες μας στο Μόναχο ανοίγουν αυτόν τον δρόμο» κατέληξε ο κ. Pichai.