Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μουντιάλ 2022: Με 48 ομάδες η τελική φάση στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Με 48 ομάδες η τελική φάση στο Κατάρ


Αλλαγές στις διοργανώσεις παγκοσμίων κυπέλλων τόσο για συλλόγους όσο και για χώρες! Η αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2022 στο Κατάρ. Ωστόσο οι αλλαγές που θα έχει είναι αρκετές.

Το συμβούλιο της FIFA ενέκρινε την αύξηση των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022 από 32 σε 48!

Τα σχέδια και οι προτάσεις του Τζιάνι Ινφαντίνο πέρασαν από το συμβούλιο και ο ποδοσφαιρικός χάρτης των επόμενων διοργανώσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρών και συλλόγων θα αλλάξει.

Κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης της FIFA αποφασίστηκε η αύξηση των ομάδων στις δύο διοργανώσεις.

Η αρχή θα γίνει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το οποίο θα διεξαχθεί το 2021. Σε αυτό θα συμμετάσχουν θα συμμετέχουν 24 ομάδες, οι 12 από αυτές θα είναι από την Ευρώπη και θα χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των τριών ομάδων. Οι νικητές των ομίλων θα αγωνίζονται σε νοκ-άουτ παιχνίδια μέχρι να αναδειχθεί στον τελικό ο νικητής της διοργάνωσης.

Αλλαγή είχαμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Τελικά, αυτό θα γίνει με 48 χώρες και όχι με 32, ενώ θα βρεθεί τουλάχιστον μία ακόμα χώρα η οποία θα αναλάβει να συνδιοργανώσει το τουρνουά.

Υπενθυμίζουμε ότι με 48 ομάδες ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 το οποίο θα φιλοξενηθεί από ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση του 2022 ο Ινφαντίνο έχει ρίξει ήδη την ιδέα για να διεξαχθούν παιχνίδια της τελικής φάσης σε Κουβέιτ και Ομάν.